Človek pre človeka – Ember az emberért

Človek pre človeka – Ember az emberért polgári társulás a Lélekgyógyító Alapítvány Felvidéki társszervezete. Megalapításával már hivatalosan is dolgozhatunk Szlovákiában.

A Človek pre človeka – Ember az emberért polgári társulás azért jött létre, hogy segíthessük az emberek egészségi állapotának javítását, testi, lelki, szellemi fejlődésüket, ismereti és önismereti tudásuk növelését, valamint hozzásegíteni őket a tudatos életvezetéshez. További céljaink:

– Az egészséges életre nevelés és felvilágosító oktatások szervezése.
– Szellemi kikapcsolódást nyújtó kulturális rendezvények támogatása, szervezése.
– Életviteli tanácsadási program kialakítása és konzultáció biztosítása.
– A programban résztvevők körének folyamatos tájékoztatása, rendszeres hírlevéllel, összejövetelek és tapasztalatcserék szervezése, a szükséges információk közreadása.
– Szociális tevékenység, nevelés-oktatás, ismeretterjesztés.
– Egészségmegőrző programok minél szélesebb körben való megismertetése, alkalmazása.

Felvidéken az adó 2 % gyűjtéséből, valamint más támogatásokból hátrányos helyzetben élő családoknak segítünk, amihez mások által nélkülözhető adományokat is gyűjtünk.

Szükség van gyermek- és felnőtt ruhákra, cipőkre, háztartási felszerelésekre, tanszerekre, tartós élelmiszerekre, szinte mindenre. Más adományokat is gyűjtünk, de ezzel kapcsolatban kérjük egyeztessenek velünk.

Előzetes időpont egyeztetés után sok helyre személyesen is eltudunk menni az adományokért.

Segítőket és gyűjtőpontokat is keresünk.

Székhely: Radničné Námestie 373/2,
92901 Dunajská Streda
Tel.: 09 10 297 941 és +36 30 537 0405
Email: anettbordovacsova@gmail.com

Facebook oldalaink: https://www.facebook.com/emberazemberert és https://www.facebook.com/lelekgyogyitoalapitvany

Nagydarócon szegényen, de boldogan él egy család. Anya, apa és 5 gyerek.

2020-ban váratlanul tragédia történt a családban. Az édesanya rosszul érezte magát és az akkor 12 éves lányát kérte meg arra, hogy masszírozza a hátát. Meghalt. A tüdöje kilyukadt.

Ez nagy tragédia volt a lánynak, de az egész családnak. 

Az apa ott marad öt gyerekkel és szeretetben neveli őket. Most 2022 októberében, amikor írom ezeket a sorokat, Brenda és Raul 9 éves (ikrek), Nati 10 éves, Robi 12 éves és Roberta 14 éves. Mondanom se kell, hogy iskola mellett Robertára egyféle “anya” szerep is hárul. Korán, túl korán.

A család bevétele 500 euro/hó, ami most az apa 4 órás munkájával kicsit több lesz. Nem panaszkodnak, pedig ez a körülményeikhez képest igen kevés. És minden segítségnek örülnek.

Továbbra is keresünk nekik segítséget.

A képeken látszik, hogy gond van a tetővel. Az egyik szobából, amit jelenleg nem használnak, ki lehet látni az égre. A tető javításhoz kapunk pár szál tetőlécet, de szükség van még gipszkartonra, festékre, vakolóanyagra, villanyszerelési anyagokra (gégecső, kábelek). Már tudtunk vinni nekik valamennyi csempét és járólapot és a képen látható kevés cementet. Ezekre is szükség van még. Kaptak egy nagyon jó állapotú modern bejárati ajtót.